Skip to the content

Om Danish for You

Vores mission er, at vores kursister – via det danske sprog - kommer til at føle sig hjemme og får lyst til at blive i Danmark.

 

Hvorfor lære dansk?

Vi ved, både fra vores professionelle liv og vores personlige erfaring, at dét at tale og forstå et givent sprog er nøglen til at forstå de mennesker, der taler sproget på et dybere(/højere) plan.

At tale folks sprog giver os adgang til deres hjerter og hjælper os med at danne vores nye identitet som borgere i deres land.

At kunne dansk forbedrer livskvaliteten i hverdagen og gør én mere tryg i alle mulige situationer - på arbejdet, i fritiden, socialt, med børnenes lærere og legekammerater etc.

Kort sagt tror vi på, at sproget gør en forskel!

 

Hvad tilbyder vi?

Vi tilbyder onlinebaseret danskundervisning på alle niveauer til motiverede ansatte og privatpersoner, der har brug for at lære - eller blive bedre til - det danske sprog.


Vi hjælper også med intensiv forberedelse til PD2 (Prøve i Dansk 2) og PD3 (Prøve i Dansk 3) - både længere forløb og i sidste øjeblik (hvis vi vurderer, at det er realistisk).

Undervisningen kan foregå når som helst og hvor som helst.

Vi er af den overbevisning, at undervisningen – uanset om den foregår via en onlinetjeneste (som Skype eller Teams), på vores læringsplatform eller i klasselokalet - skal være både sjov, fleksibel og meningsfuld samt tage udgangspunkt i det levende, funktionelle sprog, man møder til daglig i det danske samfund.

På den baggrund, og ud fra mere end 20 års erfaring, har vi opbygget vores egen digitale læringsplatform.

Her tilbyder vi en lang række forskellige øvelser, som bl.a. er baseret på artikler, film og lyd. Vi har interviewet almindelige danskere om dagligdags emner, og afhængigt af niveauet inddrager vi løbende aktuelle og samfundsrelevante artikler samt film- og lydklip. 

Adgangen til platformen kombineres med individuelle én-til-én online live lektioner og personlig feedback.

Hos Danish for You er individet i fokus.

Karen Bahamondes
Co-founder og underviser


Karen er BA i dansk samt dansk som andetsprog fra Københavns Universitet og har undervist højtuddannede udlændinge (DU3) i dansk siden 1997 på sprogcentre i København og på Frederiksberg.

Hun har solid erfaring med skræddersyet undervisning og udvikling af e-learning.

Hendes passion for didaktik, pædagogik, IT og undervisning afspejler sig både i udviklingen af læringsplatformen hos Danish for You og hendes undervisningsmaterialer for udlændinge på danskuddannelse 1 og 3: 'Rigtig dansk' med tilhørende website (Gyldendal).

Udover dansk taler Karen engelsk og spansk.

Karen om at lære sprog

"Allerede som barn syntes jeg, det var spændende, at folk talte forskellige sprog.

Det første fremmedsprog jeg lærte var tysk, for min far havde en stor forretnings- og vennekreds i Tyskland, så der kom vi meget. Jeg lærte hurtigt, at det var meget nemmere at komme i kontakt med de andre børn, hvis jeg talte deres sprog. Og her lærte jeg også, at et sprog ikke kun er et sprog, men også en kultur - en helt ny verden, der åbnede sig.

Senere lærte jeg engelsk og var på sprogskole i England, og i gymnasiet fik jeg også latin og fransk. Mit yndlingsfag var dog dansk, så jeg valgte at læse dansk og dansk som andetsprog på Københavns universitet. Min mand er argentiner, og vi besluttede meget hurtigt i vores forhold, at vi skulle lære hinandens sprog, for på den måde ville vi få et langt dybere kendskab til hinandens baggrund, mentalitet og kultur. Man skifter jo ligesom identitet, når man taler forskellige sprog."

Malene Neergaard
Co-founder og underviser


Malene er cand.mag. i moderne græsk og engelsk fra Københavns Universitet med en overbygning som voksenunderviser i dansk som andetsprog fra Danmarks Pædagogiske Universitet.

Fra 1989 til 1999 underviste hun i moderne græsk på aftenskole og på Københavns Universitet.

Siden 1999 har hun undervist højtuddannede udlændinge (DU3-kursister) i dansk på sprogcentre i København og på Frederiksberg samt arbejdet som studievejleder i 15 år og prøveansvarlig i 4 år.

Gennem de senere år har Malene været engageret i at undervise i e-learning, hvor online feedback og fokus på den enkelte kursist har været centrale elementer.

Udover dansk taler Malene græsk, engelsk, lidt tysk og lidt fransk.

Malene om at lære sprog

"Jeg har altid elsket sprog, og i skolen var dansk, engelsk og tysk mine yndlingsfag.

Senere valgte jeg at studere moderne græsk på universitetet og boede i Grækenland i 6 år, hvor jeg for alvor mærkede, hvor kolossal en forskel det gør, når man kan tale og forstå det sprog, de lokale taler.

Præcis det samme genoplever jeg nu med fransk i Frankrig, hvor jeg tilbringer flere måneder hvert år.

En stor del af vores identitet er forbundet med det sprog, vi taler, tænker og drømmer på, og derfor er jeg fuldstændig overbevist om, at sprog spiller en vigtig rolle i forhold til, hvordan vi trives og interagerer i verden."

Jeg fulgte undervisningen, mens jeg studerede og arbejdede deltid, og det fungerede rigtig godt at booke Malene eller Karen to gange om ugen. Begge er rigtig søde og tålmodige, de er engagerede og gode til at holde kursisterne motiveret.

Matilde Saletta, Designer

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål, så skriv til info@danishforyou.dk eller ring:
+45 5150 4944 eller +45 2465 7865